Ziua Mondială a Rinocerului

Se sărbătorește pe 22 septembrie

22 septembrie este Ziua Mondială a Rinocerului, care își propune să atragă atenția asupra dispariției acestui animal rar.Ziua Mondială a Rinocerului Activitatea umană duce în multe cazuri la consecințe triste pentru natură și pentru frații noștri mai mici. Braconierii au adus rinocerii din toate speciile - indieni, javani, sumatrani și africani - în pragul dispariției. Ziua Mondială a Rinocerului atrage atenția asupra problemei dispariției acestor mamifere ecvidee. Filiala africană a World Wildlife Fund a tras un semnal de alarmă cu privire la moartea hipopotamilor. WWF a inițiat organizarea Zilei Rinocerului pe 22 septembrie. Sărbătoarea este sărbătorită anual din 2010. În secolul al XX-lea, peste 95% din întreaga populație de animale a fost distrusă. Primii lor reprezentanți au apărut pe Pământ în urmă cu peste 10 milioane de ani. Rinocerul lânos, care a dispărut după epoca glaciară, a trăit în Siberia. Astăzi, un reprezentant rar al faunei este apreciat pentru coarnele sale, cărora li se atribuie proprietăți vindecătoare. Costul lor ajunge la 65.000 USD per 1 kg. Bărbații din triburile africane folosesc piei groase de hipopotam pentru a face scuturi pentru vânătoare. Animalul, care este pe cale de dispariție, este trecut în Cartea Roșie. Vânătoarea acestuia este interzisă în toate țările lumii. De Ziua Mondială a Rinocerului au loc diverse flash mob, expoziții de fotografii ale acestor mamifere uimitoare și alte evenimente. Animalele sunt interesante pentru aspectul și obiceiurile lor. Puțini oameni știu că obiceiul lor de a se bălăci în noroi se datorează faptului că în acest fel animalul încearcă să se protejeze de arsurile solare. Un hipopotam trebuie să mănânce 70-80 kg de iarbă pe zi pentru a fi complet mulțumit. Faimosul lui corn nu este un os. Se compune din cheratina asemanatoare cu cea gasita in unghiile si parul uman. Cel mai mare corn pe care l-au întâlnit oamenii a ajuns la o lungime de 158 cm. Ca mărime, rinocerii sunt pe locul doi după elefanți. În ciuda dimensiunii sale, animalul poate atinge viteze de până la 45-60 km/h. Vede prost, dar are un simț al mirosului și auzului bine dezvoltat. Acest lucru îl ajută pe rinocer să evite întâlnirile cu vânătorii, deoarece practic nu are dușmani naturali. Excepție fac tigrii, cărora le place să se ospăte cu pui de hipopotami. În mediul natural, un rinocer trăiește 35-40 de ani. Cea mai mare populație a lor trăiește în Africa de Sud. Braconajul pe scară largă este motivul dispariției hipopotamilor. Ziua Mondială a Rinocerului este menită să atragă atenția oamenilor de pe tot globul asupra acestui lucru și să prevină moartea animalelor.

Alte sărbători pe 22 septembrie

We use cookies on our site.